fbpx
За връзка с нас: +359 888 912 702; +359 899 975 588

American Hospital

„American Hospital“

american-hospital-istanbul

ИСТОРИЯТА НА AMERICAN HOSPITAL

American Hospital е основана през 1920 г. от морския адмирал на Съединените щати Л. Бристъл като първата частна болница с нестопанска цел в Турция и оттогава насам е запазила своята дългогодишна репутация. Школа за медицински сестри, още нещо, в което сме първи в Турция, също е основана по същото време и се е превърнала в неразделна част от болницата. До 1995 г. е финансирана и управлявана от American Hospital of Istanbul inc., базирана в Ню Йорк, след което собствеността на American Hospital се прехвърля на Фондация „Вехби Коч“ (ФВК), която е поддържала болницата още от създаването на фондацията. ФВК е инвестирала повече от $300 милиона за развитието и възстановяването на болницата; дала е приноса си и в превръщането на болницата в лидер в здравния сектор в Турция.

AMERICAN HOSPITAL ДНЕС

American Hospital е болница за обща и интензивна медицинска помощ с 200 легла и  62 легла за интензивна медицинска помощ. Ние осигуряваме здравни услуги във всички медицински и хирургични дисциплини с изключение на стационарно Отделение по психиатрия и Отделение по трансплантация, които ще се предлагат в Университетска болница „Коч“.

Освен 20,000 стационарни пациенти всяка година, ние лекуваме повече от 120,000 пациенти годишно в амбулаторни условия. Извършваме повече от 10,000 операции във всички сфери на хирургията.

american hospital turkey logo